Afrika-brevet

Oscar Rothstein

Oscar Rothstein

Afrika er (med enkelte undtagelser) stedmoderligt behandlet i danske medier. Korrespondenterne er sparet væk, og udlandsredaktionerne koncentrerer sig om europæiske og amerikanske forhold. Ofte nævnes vigtige afrikanske begivenheder kun i korte nyhedstelegrammer.

Den eksisterende Afrika-dækning har det endda med at svigte sit ansvar. Enten dyrkes kontinentet som én stor succes eller ét stort kaos, og ikke som det, det i virkeligheden er: det hele på én gang, både gigantiske problemer og inspirerende løsninger, både op og ned, frem og tilbage. Som den senegalesiske tænker Felwine Sarr skriver i sin (i øvrigt virkelig gode) bog Afrotopia

“There is an enormous temptation to give in to either a catastrophism or its inverted double: a blissful optimism [but] thinking Africa implies clearing the path of a dense and overgrown forest.”

Dette nyhedsbrev skulle gerne udfylde nogle af hullerne.

Afrika-brevet udkommer ikke fast, men når min kalender tillader det. Forhåbentlig bliver det ikke med alt for store mellemrum.

Læs og tilmed dig her

Comments are disabled.