Christian, råbte de. Eriksen, svarede vi.

Oscar Rothstein

Oscar Rothstein

Skrevet for Zetland

En fodboldkamp kan minde en om livets forgængelighed, at tilværelsen har en bund, og at vi dør en dag. Men samme kamp kan også minde en om, at vi er hinandens verden, og at sportens ofte fortænkte floskler om holdånd og fællesskab bliver til en konkret cirkel af spillere, når det virkelig gælder. Sådan en kamp var Danmark mod Finland. En helt igennem modbydelig oplevelse, der alligevel efterlod en sær fornemmelse af, at alt nok skal gå, så længe vi er én for alle og alle for én. 

Det var Christian Eriksens kamp, men det var også Simon Kjær, Kasper Schmeichel og resten af holdkammeraternes kamp. Det var min kamp, det var din kamp, det var vores – Danmarks, Finlands, fodboldens – kamp, en kamp, vi for altid vil bære rundt på og aldrig vil kunne ryste af os.

Læs artiklen her

Comments are disabled.